Világgazdaság

Kevesebben vesznek fel Providentes gyorskölcsönt

A válságkezelő intézkedések nem kerülik el a gyorskölcsön-szolgáltatót sem

Csaknem másfél milliárd forint veszteséget faragott le az idei második negyedévben a Provident Pénzügyi Zrt. – közölte a gyorskölcsön-szolgáltató anyavállalata a Londoni Értéktőzsdén.

Az International Personal Finance (IPF) adatai szerint március végén még mintegy 1,8 milliárd forint hiánnyal küzdött a magyar leány, addig június végén már „csak” 380 millió hiányzott a nullszaldóhoz. Azért érdemes megjegyezni azt is, az előző év azonos időszakához képest csaknem 50 százalékkal kevesebb hitelt helyezett ki a társaság.

A brit anyacég mindezek ellenére továbbra sem tervezi, hogy feltőkésíti a magyar céget, de egy válságkezelő csomag bevezetéséről már döntöttek. Gyorsjelentésük szerint ugyanis a Providentet is megviselte a „magyar kór”, mint több nemzetközi cég itteni leányvállalatát. Ezek az elmúlt években folyamatosan a csoportátlag felett teljesítettek, most viszont éppen ezek a sereghajtók.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek