Világgazdaság

Az MSZP elővenné az összes fővárosi cég végkielégítési ügyeit

A fővárosi szocialisták vezetői bejelentették, hogy átvilágítanák a fővárosi cégek, intézményeknél végkielégítési ügyeit és menedzserszerződéseit.

A fővárosi MSZP azt javasolja, hogy 2003-ig visszamenőleg minden fővárosi cégnél és intézménynél vizsgálják felül, hogy milyen szerződési és végkielégítési gyakorlat alapján fizettek - tudósít az MR1-Kossuth Rádió. A párt kibővítené a cégek igazgatótanácsainak és felügyelőbizottságainak jogkörét is, hogy ne fordulhassanak elő visszásságok - jelentette be Steiner Pál, a MSZP fővárosi frakcióvezetője.

Az MSZP egy paritásos eseti bizottságot is létrehozna, hogy átvizsgálják a fővárosi cégeknél megkötött szerződéseket. Azt javasolják, hogy a bizottságot Steiner Pál és Tarlós István, Fidesz frakcióvezető vezesse. A fővárosi MSZP elnök szerint a BKV csak a jéghegy csúcsa, az intézményvezetők ugyanis mindenhol a tulajdonos tájékoztatása nélkül saját jogkörben köthettek menedzserszerződéseket.



A politikai kilátástalanság hihetetlen képmutatást váltott ki az MSZP-ből - így fogalmazott a felvetésre reagálva a fővárosi Fidesz frakcióvezetője. Tarlós István elmondta, pártjuk a BKV-nál 2007 óta többször kezdeményezett vizsgálatot, javaslataikat azonban mindig lesöpörte a koalíció.

végkielégítés MSZP menedzserszerződés fővárosi