Világgazdaság

Beatles rajongók, figyelem!

A Beatles dalai hamarosan felújított formában kerülnek a boltokba és ezzel egy időben megjelenik az MTV Beatles The Rock Band című játék szoftvere is.

A 2009 09.09-én megjelenő, digitálisan felújított Beatles kollekció vélhetően uralja majd a slárgerlistákat az Egyesült Királyságban és a tengerentúlon, jelentős bevételt hozva ezzel az EMI-nak és a Beatles tulajdonában lévő Apple Corps-nak – jelenti a Reuters.

Ezzel 1987 óta először kerül a közönség elé új Beatles album, bár az új korong vélhetően csak a finomságok iránt fogékony műértőknek kedvez majd. Nagy sikerre számíthat az MTV szoftvere, a hírügynökség által megkérdezett londoni zenebolt tulajdonos szerint ezzel új generációkhoz jut el a Beatles zenéje. Ráadásul a legendás csapat még közelebb kerül a digitális világhoz azzal, hogy vélhetően néhány dal online is megvásárolható lesz majd a számítógépes játékhoz.

A most megjelenő gyűjtemény tizennégy, az eredetinek megfelelő kivitelű, digitálisan felújított albumot tartalmaz majd. A digitális felújításnak köszönhetően a hanganyagokról eltűntek a kattanások és apróbb zajok, amit a munkát vezető szakértő szerint persze csak az igazi rajongók vesznek majd észre.

beatles Apple szoftver London játék album EMI mtv