Világgazdaság

Juhász sem szakmailag, sem morálisan nem különbözik Ficsortól a Fidesz szerint

A Fidesz semmilyen változást nem vár a titkosszolgálatok irányításában attól, hogy Ficsor Ádámot Juhász Gábor váltja a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli miniszteri poszton.

Nem várható változás attól, hogy Ficsor Ádám helyett Juhász Gábor lett a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter - mondta az InfoRádiónak Kövér László.

A Fidesz országos választmányának elnöke szerint egyrészt túl rövid az idő ahhoz, hogy a mély válságon úrrá tudjon lenni, másrészt Juhász Gábor sem szakmailag, sem morálisan nem különbözik elődjeitől. A hátralévő hónapok azzal fognak eltelni, hogy amit lehet, azt elmaszatolnak - tette hozzá az egykori titkosszolgálati miniszter.



Kövér László kiemelte: a sorozatgyilkosságok kapcsán kiderült, hogy az NBH nem volt a feladata magaslatán, és Juhász Gábor önkritikusan megállapíthatta volna, hogy súlyos hibák történtek, neki pedig az a feladata, hogy ezeknek a gyökereit megpróbálja felszámolni. Ehelyett mellébeszélés zajlott a bizottsági ülésen, a miniszterjelöltnek még arra sem volt késztetése, hogy másokra kenje a felelősséget, és megpróbáljon ebből politikai tőkét kovácsolni - fejtette ki.

Ficsor Juhász kövér