Világgazdaság

Komolyabb atrocitás nélkül ért a Deák térhez a melegfelvonulás

Négy órára az Erzsébet térhez érkezet a Meleg Méltóság Menete, a felvonulást idén nem sikerült komolyabban megzavarnia a szélsőségeseknek, csak a Deák térnél került sor kisebb rendbontásra.

Információink szerint kisebb rendbontásra került sor a Deák térnél, ahová a Meleg Méltóság Menete érkezett szombat délután négy órakor. A rendőrség hamar véget vetett a csoportosulásnak, miután - meg nem erősített információk szerint - a szélsőséges tüntetők egy rendőrt gázspray-el lefújtak.

Ettől függetlenül viszonylag csendesen ért a budapesti Erzsébet térhez szombat délután négy órakor a Meleg Méltóság Menete.

A felvonulás, ahol neves közéleti személyiségek között ott volt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és felesége, Eörsi Mátyás szabaddemokrata politikus és Bauer Tamás, volt szdsz-es országyűlési képviselő, Léderer András, az szdsz-es Új Generáció volt elnöke valamint Vince Mátyás az MTI volt elnöke is, erős rendőri biztosítás mellett, de békésen, rendben lezajlott.

Tudósítónk közlése szerint a mintegy két-kétezerötszáz fősre duzzadt tömeget csak az Oktogonnál kísérelték megrohanni a szélsőségesek, információink szerint több tucat szélsőséges tüntető áttörte a rendőrségi kordont, de a hatóság erőteljes közbelépésére hamar visszavonultak.

A kordonokkal teljesen lezárt Andrássy úton egyébként sok járókelő figyelte a felvonulást, hasonlóan az éttermek és kávézók közönségéhez.

melegfelvonulás rendőrség BRFK Gyurcsány Ferenc felvonulás budapest pride