A John S. Herold Inc. és a Harrison Lovegrove & Company 42. alkalommal állította össze az olajipari vállalatok kutatás-termelési (upstream) teljesítményének rangsorát. A tanulmányban vizsgált több mint 230 olaj- és gázipari vállalat közül a Mol az egy hordó olajegyenértékre vetített eredményt tekintve Európában az 1. helyre, a világon pedig a 38. került, számol be a társaság.



A Mol először 2003-ban került a lista élére, azóta több alkalommal is megszerezte a legeredményesebb európai társaság címet. A tanulmány azzal a céllal készül, hogy mérje az iparág szereplőinek legfontosabb teljesítmény-mutatóit, ezzel együtt pedig megnevezze a kulcsfontosságú tényezőket és trendeket, amelyek hatással vannak az iparág összteljesítményére.

A mértékadó összeállítás régiók szerint tárgyalja a különböző vállalatok teljesítményét, így teljes képet ad a vizsgált vállalatok tőkeberuházásairól, teljesítménymértékéről, valamint az olaj- és gázipari vállalatok eredményeiről. Áldott Zoltán a Mol KTD vezetője örömmel nyugtázta a kiváló eredményt: „Immár hetedik éve szerepel társaságunk ennek, a hatékonyságot vizsgáló rangsornak az élmezőnyében. Tekintettel a Pannon-medencére jellemző geológiai adottságokra, már az is nagy szó, hogy kimagasló eredményre vagyunk képesek. E magas szintnek a folyamatos fenntartása csak kemény csapatmunkával érhető el, amiért köszönetet mondok munkatársaimnak” – fogalmazott.