Világgazdaság

Magának játszotta át a cég ingatlanát a Főkert Zrt. igazgatója

Saját magának játszotta át az egyik korábban általa felügyelt cég ingatlanát a Főkert Zrt. volt vezérigazgatója - értesült az mr1-kossuth.hu.

A Kossuth Rádió megtudta: Kocsis Lászlót a főpolgármester bizalmasaként, tizenhat év után tavasszal menesztették a cég éléről.

A fővárosi cégek fölött eddig tulajdonosi jogokat gyakoroló gazdasági bizottság egyik tagja, Bagdy Gábor elmondta, az ingatlan-ügyletről a médiából értesültek, miközben még a Parkfenntartó Kft-ben elvesztett fővárosi többségi részesedés kérdésében sincs továbblépés. A főváros gazdasági bizottságát régóta foglalkoztatta az a kérdés, hogy miként alakult a Parkfenntartó Kft. tulajdoni helyzete, illetve az hogy került ki a főváros többségi tulajdonából. A testület többször kért már javaslatot az ügy megoldásár főpolgármestertől – közölte Bagdy Gábor.

Tizenhat évig vezette az előző felmentett vezérigazgató a céget. Eközben ő részesedést szerzett a leányvállalatnak számító Főkert Parkfenntartó Kft.-ben, és részesedése volt a Parkfenntartó Kft.-ben, a kft. ügyvezetőjének, Szarka Attilának is.

szarka attila főkert zrt. kocsis lászló Bagdy Gábor