Világgazdaság

Melegfelvonulás: "Mutassunk példát Szlovákiának!"

Gyurcsány Ferenc és felesége Dobrev Klára is jelen volt a Meleg Méltóság Mneteén, amely fél három tájban indult a kordonokkal leválasztott Andrássy úton.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és felelsége mellett a menetben ott volt Eörsi Mátyás szabaddemokrata politikus és Bauer Tamás, volt szdsz-es orszgágyűlési képviselő is. A felvonuláson számos külföldi, főként angol és német turista is részt vett. A külföldiek egy tíz méter hosszú szivárvány színű zászlóval vonultak a menetben.

A legfeljebb kétezer fős menetben több civil szervezet képviselői is részt vettek, többek között a Védegyelet, a Baloldali Zöldek és a Menhely Alapítvány képviselői is megjelentek. A menet több részvevője az Amnesty International sárga pólóját viselte. A felvonulás egyik résztvevője Sólyom László köztársasági elnök arcképét vitte, mások egy "Mutassunk példát Szlovákiának, hogyan kell bánni a kisebbségekkel!" feliratú transzparenst vittek körbe, amelyet a résztvevők megéljeneztek.

Az Andrássy utat tudósítónk elmondása szerint a rehdőrség teljes hosszábban lezárta, hasonlóan az útra torkolló mellék és főutakat is. Az Andrássy út teljes hosszában rohamrendőrök biztosították a menetet, és a menet elején és végén is rohamrendőrök haladtak.

melegfelvonulás Eörsi Mátyás Gyurcsány Ferenc