Világgazdaság

T-Rex és remények: Milyen a hangulat a pesti vidámparkban?

Vidámabb szezonra számított a budapesti Vidámpark: a két éve jött új menedzsment által elindított nagyszabású fejlesztések ellenére a múlt évi kiemelkedő eredményhez képest az idén körülbelül 10-15 százalékkal csökkent a látogatók száma.

 „A tavaly vásárolt 120 millió forint értékű T-Rex és több kisebb játék átadását követően az idei legnagyobb újítás a kisgyermekes családoknak szóló tematikus kispark, az úgynevezett Dzsungel Mesepark megvalósítása volt.

Ezenkívül számos más, idősebbeknek szóló attrakció is érkezett a parkba bérleti konstrukció keretében. Az elvégzett munka alapján azzal számoltunk, hogy a korábbinál jóval több vendég látogat el hozzánk, azonban elsősorban a válság, valamint az időjárás keresztülhúzta a terveinket” – mondta a Világgazdaságnak Kőfalvi Tamás, a Budapesti Vidámpark Zrt. vezérigazgatója.



Elmondása szerint a nyáron rendszerint igen szélsőséges időjárás volt jellemző hétvégenként, ez jelentős bevételkiesést okozott. Ennek megfelelően a tavalyi 50 millió forintos adózott eredmény után az idén maximum nullszaldóval számolnak.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

t-rex bevétel válság vidámpark