Világgazdaság

Toyota visszahívás – Mi a helyzet itthon?

A visszahívási akció nem érinti a márka Európában forgalmazott modelljeit, mert azok kivitele sok tekintetben különböznek Észak-Amerikában értékesített járművekétől - tájékoztatott a Toyota Motor Hungary.

A japán márka közleménye szerint néhány Toyota és Lexus modell esetében azt fogják vizsgálni, hogy lehetséges-e egyáltalán, hogy a gázpedál beakad a gyári szőnyeg alá, mert ha az megtörténik, balesetet okozhat.

A gyári szőnyeget ugyanis a padlóhoz lehet rögzíteni, és ha ezt nem teszik meg, vagy nem oda illő a szőnyeg, akkor elcsúszhat a helyéről.

Ezért azt kéri a cég az amerikai Toyota és Lexus tulajdonosoktól, hogy használjanak gyári szőnyeget. Akik pedig nem akarják kivenni más gyártmányú szőnyegeiket, győződjenek meg, hogy nem csúszhat-e a pedál alá.

Mint arról korábban beszámoltunk, történetének legnagyobb, 3,8 milliós visszahívását jelentette be a japán autógyár. A bejelentés szerint az Egyesült Államokban forgalomban lévő Camry és Prius modellekben a gázpedál beakadhat a padlószőnyegbe.

KSH Deloitte A szerkesztő ajánlja ben bernanke visszahív Sanyo Toyota Raiffeisen Bank Zrt. szőnyeg balesetFiat