Világgazdaság

Új okos telefon a Motorolától, társaságkedvelőknek – Videó

A Motorola bemutatta Cliq névre hallgató okos telefonját, mely a cég szerint az első, szociális képességekkel rendelkező készülék.

A Cliq az első Motorola okostelefon, amelyet a Google Android platformjára építettek és amely a gyártó reményei szerint megváltoztatja majd a Motorola helyzetét.

Az első "szociális képességekkel" rendelkező telefonként leírt készülék elsősorban a közösségi oldalakra, a Facebookra, a Twitterre és a MySpace-re koncentrál – jelenti az AFP.

Bejövő hívás esetén a hívó nevén kívül az illető profilját, képét és legfrissebb bejegyzését is megmutatja a készülék. A közösségi oldalakra érkező frissítések, üzenetek is folyamatosan megjeleníthetőek a Cliq kijelzőjén. A kicsúsztatható billentyűzettel, 5 megapixeles kamerával és zenelejátszóval szerelt mobil kezeli a Google naptárát és térképeit, utóbbiban a beépített GPS segíti.

A vezérigazgató a készülék bemutatásakor elmondta: a Cliq az egyike annak a két, Android alapú okos telefonnak, amelyet az év végéig mutat be a Motorola. A készüléket egyelőre az amerikai T-Mobile forgalmazza, a Cliq ára nem ismert.

motorola okos telefon Android közösségi portál Google Facebook myspace