Világgazdaság

Beperlik Gaskót a lecsalózott vállalkozók

"Kikérjük magunknak…." címmel szólítja fel a hazai vállalkozókat a Gaskó István elleni tiltakozó akcióhoz való csatlakozásra Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Aki azt is vizsgálja, milyen jogi úton vehet elégtételt a szakszervezeti vezető szombati kijelentéséért, mely szerint a magyar vállalkozók csalók.

"Kikérjük magunknak, hogy egy végeredményben költségvetési forrásból milliós jövedelmet élvező szakszervezeti vezető, nevezetesen Gaskó István, nagy nyilvánosság előtt csalóknak nevezze a magyar vállalkozókat." Ezzel a mondattal indul Radetzky Jenő tiltakozó levele és egyben felhívása. A kamarai elnök ebben szó szerint idézi a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete elnökének (VDDSZ) szavait, amelyek szombaton hangzottak el, és amelynek hanganyaga az InfoRádió archívumában megtalálható.

Gaskó azt mondta: „Magyarországon egy évben 4-5 ezer milliárd forint marad a gazdaságban, mert  a vállalkozók csalnak, büntetlenül, törvénytelenül foglalkoztatnak, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy trükkökkel az adózási kötelezettségüknek ne tegyenek eleget”.

Mindamellett, hogy az elhangzott állítás közgazdasági értelemben is megalapozatlan, sérti a becsületes, a válság ellenére is munkahelyeket megtartó magyar vállalkozók többségét - áll a levélben, amely felszólítja Gaskót, hogy adjon magyarázatot az elhangzott nyilatkozatával kapcsolatban, vagy kövesse meg a méltatlanul megsértett magyar vállalkozói társadalmat.

Radetzky arra kéri a nyilatkozattal egyetértő vállalkozókat, hogy írásban vagy e-mailen a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát értesítse csatlakozási szándékáról.

Magyar Nemzeti Bank (MNB) OTP Alapkezelő Zrt. A szerkesztő ajánlja Robert Zoellick lecsalózottRészvénypiacok Gaskó István per Gyurcsány Ferenc lemondott Knauf Nokia Hernádi Zsolt mezőgazdaság MSZP-ügyek A munka világa Deviza- és árupiac Fúzió és akvizíció vállalkozók Wall Street Opel Budapest Airport Lengyel László Facebook ingatlanpiac OECD retkes attila Jean-Claude Trichet