Világgazdaság

Malév GH: Irracionális a szakszervezet követelése

Irracionálisnak nevezte a sztrájkot hirdető szakszervezet béremelési követeléseit Limburger Lóránt, a Malév földi kiszolgáló cége, a Malév GH vezérigazgatója vasárnap az MTI-nek.

Elmondta, hogy a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) idénre 14 százalékos, 2010-re pedig további 20 százalékos béremelést követel, ami "indokolatlan és teljesíthetetlen is".

Hozzátette: a sztrájk ideje alatt dolgozó 200 munkavállalóból eddig 34-en szüntették be a munkát, közöttük a földi gépeket kezelők, sofőrök, rakodók. Ennek ellenére a forgalomban a kora esti órákig nem volt fennakadás.

A vezérigazgató beszámolt arról is, hogy a sztrájkot követően folytatják az egyeztetéseket a kollektív szerződésről, amely egyébként nem része a sztrájkköveteléseknek. A munkáltató megállapodásra törekszik, konkrét ajánlatot is tett már az érdekképviseletnek.

Eközben a sztrájkot hirdető Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet közleményében a több éve romló helyzet, és a hónapok óta eredménytelen tárgyalások következményének nevezte a munkabeszüntetést.

sztrájk LESZAudi Malév szakszervezet