Világgazdaság

Sarkozy őrjöngve fenyegetőzött, hogy kilép az eurózónából

Nicolas Sarkozy francia elnök egy spanyol lap értesülése szerint azzal fenyegetett, hogy Franciaország kilép az eurózónából, ha nem támogatja minden tagállam Görögországot.

Sarkozy megjegyzéseit Jose Luis Rodriguez Zapatero spanyol miniszterelnök idézte kollégáinak, miután az európai vezetők tárgyalást folytattak Görögország helyzetéről.

Az El Pais című lap értesülései szerint Sarkozy öklével csapkodta az asztalt, és üvöltve közölte, hogy újragondolja Franciaország helyzetét az eurózónában, ha nem támogatja minden tagállam a megmentésre szoruló görög államot – írja a Telegraph.

Egy másik forrás pedig elmondta: Sarkozy ökölrázására döntött úgy Angela Merkel, hogy beadja a derekát és biztosítja az EU-t Németország támogatásáról. Zapatero arról is beszélt a párttársainak, hogy Párizs, Róma és Madrid egységfrontot hozott létre Berlin ellen és Sarkozy kilátásba helyezte, hogy felbontja a hagyományos német-francia szövetséget az tekintetében.

Egészségbiztosítás Autók BÉT - Napi események Lendvai Ildikó elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF Pályázati forródrót Dominique Strauss-Kahn Schmitt Pál kutatás francia elnök turizmus változások az egészségügyben Környezetvédelem - Globalizáció A szerkesztő ajánlja BKV Vállalati jelentések Sarkozy Orbán Viktor Felmérések autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány katasztrófák országgyűlési választások 2010 oktatás autó A KSH jelenti repülés Reklám és Média Adósságválság az EU-ban mezőgazdaság fogyasztási cikkek Raiffeisen Bank Zrt. Jobbik-ügyek eurózóna fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Fúzió és akvizíció TESCO-GLOBAL Zrt. GDP-adatok Gazdák és termelők Befektetési lehetőségek Mol Botrányok a politikában Európai Unió MVM biztosítás Tudomány - Kultúra Dreher Nicolas Sarkozy Telenor infokommunikáció Adórendszer Magyarországon tömegközlekedés