Világgazdaság

Kőként zuhan a forint - hónapokig ez várhat ránk

A forint a kamatdöntést követően ismét gyengülni kezdett és átlépte a 291-es határt az euróval szemben.

Egy euró ára 16 óra után 292,07 forint, vagyis a hazai deviza a várt kamatdöntést követően folytatta a gyengülést. A Világgazdaság Online-nak nyilatkozó elemző szerint a forint a következő, akár hónapokig tartó időszakban gyengélkedik majd, mivel a piac az IMF-tárgyalások újrakezdését várja. A dollár ára 225,28forint, a svájci frankért 214,07 forintot adnak.

A BÉT továbbra is vörösben van, 2,38 százalékos gyengülés után a BUX 21 961 ponton áll. A blue chipek közül a legnagyobb vesztes továbbra is az OTP, igaz, a bankpapír a reggeli, több mint 8 százalékos gyengüléshez képest jobban teljesít. A Mol ára 20 085 forint, ez 2,45 százalékos gyengülés, a Magyar Telekomért 1,45 százalékkal kevesebbet, 678 forintot adnak. A Richter ára 0,42 százalékkal, 44 110 forintra csökkent.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

BÉT - Napi események Magyar Nemzeti Bank (MNB) forint OTP MAZDA MOTORS HUNGARY Kft. Gyógyítás-finanszírozás Kovács Mátyás A szerkesztő ajánlja Vállalati jelentések magyar telekomA második Orbán-kormány Air France Rt. forintárfolyam Joseph Stiglitz dollár A második Orbán-kormány A szociális és adórendszer átalakítása BUX svájci frank Deviza- és árupiac IMF-megállapodás Wall Street euró Magyar Telekom Nyrt. Mol Európai Unió IBM Richter árfolyam bankadó Ryanair Egészségügy - Gyógyítás Oszkó Péter