BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

4 millió tankönyv 2,5 ezer tonna papírból

Elkészültek a Nemzeti Tankönyvkiadó tankönyvei, így a tanévkezdés előtt megkapják az iskolák a tankönyvkiadó kiadványait. Az új tanévre a kiadó mintegy 4 millió tankönyvet, munkafüzetet, feladatlapot készített, melyek hamarosan az összes iskolába megérkeznek.

A pedagógusok közel 2000 darab NTK által kiadott kiadvány, és ezen belül közel 1200 tankönyvvé nyilvánított könyv közül választhattak.

A paletta rendkívül széles, mivel a tankönyvkiadó minden évfolyam minden tantárgyához készít tankönyveket, sőt az alaptantárgyakból általában többfélét is a sokrétű igények, illetve a tanárok, tanulók eltérő elvárásainak kielégítése céljából. Az NTK egyedülálló módon az általános és középiskolai tankönyvek mellett a speciális nevelési igényű és nemzetiségi tanulók számára is ad ki tankönyveket.

A 2010/2011-es tanévre az NTK közel 4 millió tankönyvet, munkafüzetet, feladatlapot készített, mintegy 2,5 ezer tonna papírból. A Nemzeti Tankönyvkiadó az árvíz sújtotta települések iskoláinak a most kezdődő tanévre rendelt, NTK-könyveket ingyen ajánlotta fel, amelyeket szintén hamarosan megkapnak az érintett iskolák.

Kiss János Tamás, a Nemzeti Tankönyvkiadó vezérigazgatója elmondta: „A Nemzeti Tankönyvkiadó a magyar iskolák 94 százalékában van jelen, és minden harmadik használatban lévő tankönyv az NTK kiadványa.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.