Világgazdaság

Csalt a Genesis a tőkeemelésnél?

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége szerint a Genesis Energy Zrt. tőkeemelésével kapcsoalatban csalás gyanúja merült fel, melyet a cég a BÉT honlapján közleményben cáfolt.

Tőkebefektetési csalás gyanúja is felmerülhet a Genesis Energy Befektetési Nyrt. 2010. áprilisi közgyűlésén elfogadott apporttal történt tőkeemeléssel kapcsolatban, a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) szerint. A közlemény szerint a cégben nem realizálható bányavásárlási lehetőséget apportáltak 10 milliárd forint körüli értéken.

A Genesis Energy részvényeinek kereskedését szerdán 13 órától a nap hátralévő részére felfüggesztették a Budapesti Értéktőzsdén. A rendkívüli tájékoztatás közzétételére kötelezte a kibocsátót.

A Genesis a BÉT honlapján közölte: A TEBÉSZ sajtóközleményében foglaltak nem igazak, valótlanságokat állítanak, cégünk Igazgatótanácsa a TEBÉSZ-t és annak képviselőjét, Dióslaki Gábort haladéktalanul hamis vád és egyéb bűncselekmények miatt feljelenti az illetékes ügyészségnél.

„Cégünk 2010. április 19-én tartott közgyűlésén döntést hozott az alaptőkének külső befektetők által, nem pénzbeli hozzájárulás formájában, összesen 21,580,140,000 Ft-tal történő felemelésére, amelyből a TEBÉSZ közleményében említett, a nem pénzbeli hozzájárulás tárgyát szintén képező Rudagipsz-Mix Zrt. összes részvényeinek értéke 979,000,000 Ft-ban került meghatározásra, amely elfogadott értéket a független könyvvizsgáló is megerősítette. Megjegyezzük, vételi lehetőség egyetlenegy, a nem pénzbeli hozzájárulást szolgáltató cégek által nyújtott apportok között sem szerepelt, hanem az apport tárgyát tíz vállalat részvényei, üzletrészei és nagy értékű ingóságok képezték.”

csalás tőkeemelés Genesis