Világgazdaság

Obama: Elállítottam a vérzést

Az amerikai elnök heti rádióbeszédében megvédte gazdasági döntéseit, amelyek megfogalmazása szerint elállították a vérzést.

Barack Obama ugyanakkor elismerte, hogy a gazdaság helyreállításához jóval többre van szükség, mint a vészhelyzet elhárítására. Az amerikai elnök véleménye szerint gazdaságpolitikai lépései a középosztály erejének helyreállítását szolgálták.

Obama jelenleg a rendkívül magas, 9,6 százalékos munkanélküliséggel küzd, méghozzá időre, hiszen a november 2-án esedékes választásokon a republikánusok jelentős teret nyerhetnek a Képviselőházban, sőt, talán a Szenátusban is.

A következő hét végén a Fehér Házban tartandó sajtótájékoztatón a kabinet várhatóan további élénkítő lépéseket jelent be, ezek része lehet a Reuters szerint a középosztálynak nyújtott adócsökkentések bővítése, a céges terhek csökkentése, és a zöld beruházások támogatása. Washington ügyel arra, hogy ezeket a lépéseket ne egy második stimulus csomagként tüntesse fel, hiszen az amerikai közvélemény komolyan aggódik a rekord mértékűre dagadt költségvetési hiány miatt.

 

Richter Gedeon Nyrt. Obama BÉT - Napi események adócsökkentés élénkítő Morgan Stanley választás A második Orbán-kormány Cashline Kft költségvetési hiányA második Orbán-kormány