Világgazdaság

Szárnyal az OTP, már az MTelekom is drágul

Már csak a Mol gyengül a válságadó nyomása alatt, az MTelekom árfolyama emelkedésnek indult. A budapesti tőzsdeindex a BUX a német DAX indexszel emelkedik, míg a lengyel WIG20 index 0,17 mínuszban jár.

A Budapesti Értéktőzsde indexe a BUX 0,82 százalékos erősödést ért el délután egy órára, így az index 23 690,09 ponton áll.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Tovább zuhant az MTelekom majd délutánra támaszt talált és erősödésnek indult a távközlési papírok árfolyama. A Raiffeisen Bank várakozása szerint a következő évek osztalékai 50 forint körül alakulhatnak a korábban várt 74 forinttal szemben. Csütörtökön elesett a 625 forintos szint, újabb inkább lélektani támasz 600 forintnál várható a bank elemzése szerint. Ha nem lesz vállalati nyereségadó csökkentés, akkor azonban várhatóan ez a szint is elesik. Pénteken délután egy óra után a társaság papírjai 0,65 százalékos pluszban jártak 615 forintnál, ez a miniszterelnök szerdai bejelentése az első alkalom, hogy drágulnak a társaság részvényei.

A Mol tovább gyengélkedik, 0,5 százalékkal 20 775 forintig gyengültek az energetikai papírok. A Richter-papírjai is gyengélkednek a hét utolsó kereskedési napján. A gyógyszeripari részvények délutánra 0,2 százalékot veszítettek nyitóértékükből, így azokat 47 700 forintért adják.

Az OTP a blue chipek közt egyedüliként erősödik, a bankpapírok árfolyama szárnyalásnak indult a hét vége előtt, 1,95 százalékos pluszt követően 5 832 forintért jegyzik a társaság részvényeit.

részvény Raiffeisen Bank Mtelekom OTP árfolyamBÉT - Napi események A második Orbán-kormány tőzsde BUX Mol BÉT Richter