Világgazdaság

Csütörtöktől olcsóbb a benzin

Két forinttal csökken a benzin ára, a hétfői munkaszüneti nap miatt ezúttal csütörtökön, a hazai töltőállomásokon - értesült piaci forássokból a holtankoljak.hu.

A gázolaj ára ezen a héten nem változik, tudta meg a holtankoljak.hu. A mostani csökkentést követően a benzin átlagos ára 336 forint lesz míg a dízelé 323 forint marad.

Az olaj ára hathavi csúcsot döntött azt követően, hogy bíztató adatok jelentek meg az Egyesült Államokban és Kínában a feldolgozóipar helyzetének alakulásáról, ez pedig erősítette a globális élénkülésbe vetett bizalmat. Az amerikai könnyű nyersolaj ára hordónként 2 dollárral, vagyis 2,5 százalékkal 83,45 dollárra emelkedett, míg a londoni Brent 1,90 dollárral 85,04 dollárra ugrott, majd némileg visszaesett.

Az olaj ára valószínűleg továbbra is "igen kényelmes övezetben" marad, mivel a piacon túlkínálat mutatkozik - vélte Ali al-Naimi szaúdi olajügyi miniszter Szingapúrban tartott beszédében. Az árakat a és a növekvő kereslet hajtja - tette hozzá a miniszter, aki egyben az OPEC egyik vezető tagja.

Richter Gedeon Nyrt. BÉT - Napi események üzemanyag gázolajBÉT - Napi események benzinár holtankoljak.hu tankolás