Világgazdaság

Omninvest: Visszafizetjük a Gyurcsány-kormánytól kapott pénzt

Visszafizeti a vakcinagyártó Omninvest a Gyurcsány-kormánytól kapott 2 milliárd forintot, a cég szóvivője szerint azonban ez nem azt jelenti, hogy jogtalannak tartják a korábban kapott támogatást.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) részjelentése szerint az oltóanyaggyártó cég 2006-ban úgy kapott 2 milliárd forint közpénzt, hogy az akkori szocialista kormány már a pályázati kiírás előtt biztosította őket támogatásáról - tudósít a HírTV.

A Kehi azt is kifogásolta, hogy bár a pénzt a madárinfluenza elleni védőoltás kifejlesztésére kapta a vállalkozás, az összeget nem kutatás-fejlesztésre, hanem – a többi között – értékpapírokra költötték. A támogatás célja a madárinfluenza elleni vakcina gyártástechnológiájának létrehozása lett volna, a technológia azonban már a szerződés megkötése előtt létezett. A hivatal jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt feljelentést tett.

madárinfluenza Szurgut támogatás Az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése makroadatok vakcina Omninvest A második Orbán-kormány makromutatók jogosulatlan gazdasági előny megszerzéseConcorde Magyar Telekom Nyrt. Facebook kehi