Világgazdaság

Tiltott szerencsejáték a Magyar Postánál?

Vizsgálja a Szerencsejáték Felügyelet a Magyar Posta Zrt. által júniusban indított és idén év végéig zajló SzerenCsekk akciót - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

A felügyeletnél a lapnak elmondták: a posta a nyereményjátékot a jogszabályi előírásoknak megfelelően a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény alapján ajándéksorsolásként jelentette be az APEH felé, amely azt nyilvántartásba is vette.

A szerencsejáték-felügyeleti hatáskört ellátó adóhatóság a vizsgálatot most azért indította, mert tudomásukra jutott, hogy a szervező a bejelentésben foglaltaktól eltérő konstrukcióban bonyolítja a nyereményakciót - így felmerülhet, hogy az már sérti a szerencsejáték-törvény szabályait.

A SzerenCsekk akcióban az adott napon postai készpénz-átutalási megbízással - köznapi nevén sárga csekkel - fizető ügyfelek közül naponta egy szerencsés az adott csekken befizetett összeget visszanyerheti - maximum 50 ezer forint értékben.

Richter Gedeon Nyrt. tiltott szerencsejáték SzerenCsekkBÉT - Napi események PannErgy Nyrt. szerencsejáték Magyar EU-elnökség Adósságválság az EU-ban Magyar Posta