Magyar EU-elnökség

Elkapkodták a befektetők a magyar adósságot

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) diszkontkincstárjegyet és változó kamatozású kötvényeket bocsátott ki csütörtöki aukcióján.
2011.07.07 Olvasási idő:

Megrángatják a hitelminősítőket: "Vizsgázik" az S&P és a Moodys

Olaszország kikérdezte a Standard and Poor’s amerikai hitelminősítőt a római takarékossági tervre vonatkozó időpontra és forrásaira vonatkozóan. Sajtóhírek szerint a Moody’s-ra is sor kerül - írja a Die Presse.
2011.07.05 Olvasási idő:

Esésbe váltott a forint - A kulcsszint megállította az erősödést

A forint hétfőn 263,05-ös szintről fordult hétfőn, és kedden egészen 265-ig korrigált az árfolyam.
2011.07.05 Olvasási idő:

Az aranypiac rejtélyei - Tanácsok befektetőknek

Annak ellenére, hogy az arannyal ma már gyakorlatilag a nap 24 órájában zajlik kereskedés a Föld valamely helyszínén, a jelentősebb piaci mozgások mindig Londonból és New Yorkból indulnak el. Az arany árfolyamára ez a két meghatározó helyszín van a legnagyobb befolyással – írja az Aranypiac.hu
2011.07.01 Olvasási idő:

Erősödött a forint, olcsóbb a svájci frank - Mi várható?

A forint mérsékelt erősödést mutat szerda délelőtt a kedvező nemzetközi környezetben.
2011.06.29 Olvasási idő:

Soros több pénzt szedetne be az EU-ban - Nincs "B terv" a túlélésre

Európának szüksége van egy "B" tervre - mondta Soros György. A magyar származású amerikai milliárdos szerint elképzelhető, hogy valamelyik uniós ország kiválik az euróövezetből.
2011.06.27 Olvasási idő:

Hektikus mozgások az építőiparban - Megint több a felszámolás

Az áprilisi szelídebb cégmozgások után májusban ismét nekilódultak a felszámolások, a végelszámolások pedig a viszonylagos mérséklődés ellenére továbbra is magas szinten állnak – derül ki az Opten legfrissebb adataiból. A cégalapítási kedv rövid távon valamelyest enyhült, de még mindig az átlagnál több új céget jegyeztek be, azaz nem csökkent a cégfluktuáció az építőiparban.
2011.06.21 Olvasási idő:

Itt a megállapodás - erősödik a forint

Az uniós megegyezés hatására megindult a korrekció a piacokon. A Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe a Bux is az elmúlt napok óriási esése után ismét emelkedni kezdett. A forint kurzusa is fölfelé indult.
2011.06.17 Olvasási idő:

Tartsunk össze! - mondja az EU

Az erős kohéziós politika mellett tettek hitet az Európai Unió illetékes miniszterei informális találkozójukon, mert megítélésük szerint csak így teljesülhetnek az EU 2020 stratégia célkitűzései.
2011.05.23 Olvasási idő:

Oroszország után mi jövünk a korrupciós feketelistán

Magyarországon magasabbak a korrupciós kockázatok mint Európa, vagy a régió többi országában, ahol az elmúlt években hatékonyabbá vált a szabályok betartása, míg a magyar helyzet nem sokat javult - ez derül ki az Ernst&Young szerdán ismertetett legfrissebb felméréséből.
2011.05.18 Olvasási idő: