Világgazdaság

Májustól számíthatnak a reálhozam kifizetésére az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők

Az év második felétől számíthatnak a reálhozamaik kifizetésére az állami nyugdíjrendszerbe visszatérő magán-nyugdíjpénztári tagok - mondta el a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője. Binder István hozzátette: a pénztári vagyonok átadásának folyamatát a PSZÁF ellenőrizni fogja, azért, hogy senkit se érjen anyagi kár.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnak március 1-ig kell tájékoztatást adnia a magánnyugdíjpénztáraknak és a PSZÁF-nak arról, kik döntöttek a maradás mellett - mondta az InfoRádiónak a felügyelet szóvivője.

Binder István hozzátette: ezt követően legkésőbb 45 napon belül, vagyis április 15-ig kell a pénztáraknak kidolgozniuk a visszaléptetésre vonatkozóan az ütemtervet. Ezt április 18-ig kell elküldeni jóváhagyásra a PSZÁF-nak.

A felügyelet ezt a lehető legrövidebb időn belül jóváhagyja és visszaküldi, hogy a visszaléptetés minél hamarabb megtörténjen - hangsúlyozta a szóvivő, aki kiemelte: fontos szempont, hogy sem a maradó, sem pedig a visszalépő tagok érdekei ne sérüljenek a visszaléptetési eljárásban.

A felügyelet szigorúan ellenőrzi majd, hogy minden szabályszerűen történjen, és minden szereplővel fillérre pontosan elszámoljanak - emelte ki Binder István, aki a reálhozamot illetően azt mondta: az átlépésről szóló kormányrendelet nem határoz a végső határidőről, mert ezt az átlépési ütemterv tartalmazza majd.

BÉT - Napi események Deutsche Bank Lakossági energia és üzemanyagárak EKB OTP kifizetésElemzői vélemények Gyógyítás-finanszírozás TV2 makroadatok IMF Vállalati jelentések Nyugdíjkérdés Magyarországon reálhozamok forintárfolyam Orbán Viktor Király Júlia influenza A második Orbán-kormány Nokia makromutatók nyugdíjpénztárak Deviza- és árupiac Microsoft fiat Mol Európai Unió Fővárosi ügyek pszáf magánkasszák Csaba László ÁKK Zrt.