Világgazdaság

Rendvédelmisek: ultimátum a kormánynak

Április 9-től demonstrációsorozatot tartanak hivatásuk, szerzett jogaik védelmében a fegyveres és rendvédelmi dolgozók érdekvédelmi szövetségei, szakszervezetei, amelynek fő eseménye az április 16-án tartandó tüntetés lesz a Kossuth téren, ahova a rendvédelmi testületek nyugdíjasait is várják. „Ekkor ultimátumot adunk a kormánynak, hogy a megegyezésig nem megyünk haza” – mondta el lapunknak Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke.

A kormány a Széll Kálmán-tervben megfogalmazta: a cél az, hogy a korhatár előtt senki se menjen nyugdíjba, és azon foglalkozási csoportok esetében, ahol eddig előnyösebb szabályok éltek, új életpályamodelleket kell kialakítani. „Elfogadhatatlan, hogy a kormány törvények módosításával akar szerzett jogokat elvenni” – mondta Kónya. Ha több emberre van szükség a feladatok ellátásához, akkor vonzó lehetőségeket kell teremteni. Az aktív rendvédelmiseknek a mostani szabályok szerint kell nyugdíjba vonulniuk – tette hozzá. B. L.

Autók BÉT - Napi események Magyar Nemzeti Bank (MNB) MKB Bank KSH infrastruktúra-fejlesztés kutatás turizmus A szerkesztő ajánlja Az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése makroadatok Járai Zsigmond forintárfolyam autóipar Apple Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány oktatás autó Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok Google Inc. mezőgazdaság MSZP-ügyek fogyasztási cikkek Deviza- és árupiac Egyesült Nemzetek Szervezete Wall Street Opel Mol Európai Unió Facebook ERSTE AG infokommunikáció Fidesz-ügyek