Világgazdaság

Allianz: Magyarország ígéretes piac, de...

A magyar pénzügyi szektort érintő válságadók kivárásra késztetik a befektetőket, de amennyiben a kormány ígéretéhez híven kivezeti azokat, akkor a befektetések is elkezdődhetnek - mondta Michael Heise, az Allianz vezető közgazdásza pénteki budapesti előadásán.

A válságadók egy nehéz helyzetben lévő pénzügyi, biztosítási szektort értek el - jelezte az Allianz vezető közgazdásza. Ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy ha Magyarország megbízható és hiteles szakpolitikát folytat a jövőben, akkor a befektetések újraindulhatnak.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a válságadók milyen mértékben hatnak a magyar gazdaság növekedési ütemére, Michael Heise azt válaszolta, hogy ezt nehéz felmérni illetve számszerűsíteni. Hozzátette azt is, hogy hosszabb távon Magyarország ígéretes piacnak számít.

Kisbenedek Péter, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a magán-nyugdíjpénztári szektor államosítása után a kormány fontos feladata az öngondoskodás ösztönzése. Példaként az egészségbiztosítási szolgáltatás kiterjesztését említette, azt nem azonosítva a kórházprivatizációval.

Richter Gedeon Nyrt. Egészségbiztosítás válságadó BÉT - Napi események Michael Hiese Kenneth Rogoff A második Orbán-kormány növekedés Allianz gazdaság kórházprivatizációJean-Claude Juncker