BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kimondták a varázsszót az olaszok

Az olasz pénzügyminiszter ma bejelentette, hogy péntekig elfogadják a megerősített megszorító csomagot.

Giulio Tremonti egy bankszövetségi találkozón erősítette meg, hogy pénteken a parlament mindkét háza elfogadja a megszorító csomagot, amelynek célja a költségvetés helyzetének normalizálása – jelenti az AP. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy országa 2014-ig egyensúlyba hozza a büdzsét, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az elmúlt napokban tapasztalható pánik nem egy országnak, hanem az egész európai struktúrának a problémáit jelzi.

Az olasz nemzeti bank egy hónappal ezelőtti jelentése szerint rekord magasságra, 1,813 trilló euróra emelkedett az államadósság mértéke áprilisban. Tavaly az olasz államadósság a GDP 115,8 százalékát tette ki és a várakozások szerint idén 118,4 százalékra emelkedik. Májusban a Berlusconi-kormány 24,9 milliárd eurós megszorító csomagot fogadott el 2012-ig. Az intézkedésektől többek között azt várja Róma, hogy a költségvetési hiány a jelenlegi 5,3 százalékról 2,7 százalékra csökken 2012-ig.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.