Világgazdaság

MLBKT-kongresszus

Szűkösek a rendelkezésre álló erőforrások, mégis növekvő hatékonyságot várnak el a logisztikusoktól. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság november 16–18. között Siófokon rendezendő kongresszusán a nyomás alatt teljesítő ágazat új ötleteit osztják meg egymással a résztvevők. A találkozón megjelenő több száz döntéshozó tapasztalataira is építő szimulációk, interaktív kerekasztal-beszélgetések segítik a közösségi tudás megosztását.

Az eseményen beszerzési szekció is lesz, ahol a jó gyakorlatok mellett etikáról és közbeszerzésekről beszélgetnek a Beszerzési Vezetők Klubjának tagjai és vendégeik. Kaderják Péter tart előadást a globális energiapiaci trendekről, majd az FMCG-szektor ellátási láncainak hatékonyságáról osztják meg gondolataikat a Metro, az Unilever és a Co-op szakértői. Kiderül továbbá, menynyit keres egy logisztikus.

Megtudhatjuk, mi az informatikai iparág stratégiai válasza a globális válságra.

A folyamatfejlesztési szekciók a gyártásra, a raktárakra és a lean kultúrára összpontosítanak. Szó lesz többek között a logisztikai kontrolling húsba vágó kérdéseiről, a logisztikai szolgáltatásokról, a fenntarthatóságról és a citylogisztikáról is. Az előadókat küldő cégek között lesz az Audi, a DHL, az Egis, a Heineken, a Microsoft, a Mol, a Raiffeisen Bank, a Vodafone, a Waberer’s és a Zwack.

A kongresszus idei sztárvendége Mérő László matematikus, pszichológus lesz, aki a kooperációról és a versengésről tart előadást. Zárásul Chikán Attila moderálásával a kínai–magyar logisztikai kapcsolatokról beszélgetnek az esemény vendégei. A kongresszuson kiderül, kik lettek a 2011-es év legkiválóbbjai.

BÉT - Napi események elemzések - Gazdaság és Pénzügy Lakossági energia és üzemanyagárak turizmus Vállalati jelentések Nyugdíjkérdés Magyarországon Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Külföldi lapvélemények Oroszország Felmérések Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány Bűnügyek autó Adósságválság az EU-ban Részvénypiacok A szociális és adórendszer átalakítása fogyasztási cikkek Raiffeisen Bank Zrt. Deviza- és árupiac Zöld ügyek Szakszervezet - Érdekképviselet utazás biztosítás infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon