Világgazdaság

Az Ománi Szultánságé lett a Gresham Palota

Az Ománi szultánság Állami Általános Tartalék Alapján (State General Reserve Fund - SGRF) keresztül megvásárolta a budapesti Four Seasons Gresham Palace Hotelt - közölte a turizmusonline.hu.

A 179 szobás luxusszállodát továbbra is a torontói Four Seasons Hotels Inc. üzemelteti majd. Az adás-vétel értékéről nem közöltek adatot, írja a portál.

Az SGRF szóvivője az ügyletről úgy nyilatkozott, hogy a szálloda kiemelkedő értékkel bír a budapesti piacon, amelyről úgy gondolják, a növekedési ciklus kedvező fázisában áll, és amely várakozásaik szerint hosszú távon jelentős növekedési pályát fut be. A lap emlékeztet arra is, hogy az 1906-os Art Nouveau épületet 2004-ben nyitották meg, teljes körű felújítást követően.

A Four Seasons Hotels and Resorts képviselője, Antoine Corinthios szerint az ingatlan az értékesítéssel egy tiszteletben álló, hosszú távú befektetésekkel foglalkozó nemzetközi befektetőhöz kerül, az ügylet jól mutatja a budapesti szállodapiacba vetett bizalmat és pozitív fejlődési lehetőséget biztosít a szállodának - idézi a lap.

 

Autók Omán OTP grecham palota Four Seasons turizmus Cégjog forintárfolyam Király Júlia Oroszország Matolcsy György autóipar Hitelek: lakás A második Orbán-kormány autó Adósságválság az EU-ban Részvénypiacok sgrf fogyasztási cikkek ingatlan A munka világa Deviza- és árupiac MÁV-Start Szakszervezet - Érdekképviselet utazás Magyar Telekom Nyrt. Európai Unió Lenovo ERSTE AG ingatlanpiac kgfb Magyar Bankszövetség