Világgazdaság

Magyar céget vásárolt az ABB

A Magyarországon bejegyzett cég felvásárlásának célja az ABB portfóliójának kiegészítése, a Közép-Kelet Európában történő piaci jelenlét kiterjesztése, valamint a szolgáltatások biztosításának megerősítése.

A piacvezető energetikai és automatizálási cégcsoport, az ABB, felvásárolja a General Trafo Kft.-t – tájékoztatott a társaság. A General Trafo Kft. egy vezető, transzformátorokkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó vállalat, amely közműveknek és az ipari felhasználóknak nyújt szervizszolgáltatást az elosztó és a kisebb teljesítmény-transzformátorok területén. A cég 40 főt alkalmaz, székhelye Győrben található. Az akvizícióval az ABB célja, hogy az elosztó és kisebb teljesítmény- transzformátorok területén kibővíthesse szolgáltatásait.

A felek nem hozzák nyilvánosságra a beszerzési árat. A tranzakció várhatóan az elkövetkező hónapokban lezárul, amelyhez a Versenyhatóság jóváhagyása is szükséges. „A General Trafo megszerzése jelentős szakértelmet biztosít majd és segít abban, hogy megerősítsük szervizportfóliónkat az elosztó és kisebb teljesítmény-transzformátorok területén” – mondta Markus Heimbach, az ABB Energetikai Termékek Divízió Transzformátor Üzletágának vezetője. ,,A szervizszolgáltatásnak igen jelentős stratégiai szerepe van számunkra. Folytatjuk kínálatunk bővítését és piaci jelenlétünk kiterjesztését ezen a területen” – tette hozzá. 

„Az akvizíció tökéletesen illeszkedik az ABB magyarországi növekedési stratégiájához, kiszélesíti kínálati palettánkat és növeli lokális piaci jelenlétünket” – mondta Tanja Vainio, az ABB Kft. ügyvezető igazgatója.

ABB Tanja Vainio transzformátor General Trafo Kft.