Világgazdaság

Csak álom maradt a Gusto világhódítása

Információink szerint bezárt a Gusto Burger & Cafe gyorsétteremlánc, amelynek üzletét alig több mint egy éve nyitották meg Budapesten, a Váci utcában.

A Gusto egyik alkalmazottjától úgy tudjuk, hogy a leállás oka a túl magas bérleti díj. A cég nem szűnik meg, hanem a tervek szerint fél év múlva saját dunakeszi telephelyén nyit új éttermet.

A magyar hamburgeres 2010 végén nagyszabású célokkal lépett a piacra. A konkurens amerikai gyorséttermi hálózatok mellett alternatív választási lehetőséget akart kínálni a hazai fogyasztók számára. Úgy kalkuláltak, hogy az első étterem 150 millió forintos beruházása öt év alatt térülhet meg. Két-három éven belül pedig már csak Budapesten 20-25 éttermet szerettek volna üzemeltetni.

Az optimista forgatókönyv szerint külföldön első körben régiós terjeszkedésben bíztak, a távolabbi cél volt, hogy az többi országában is megjelennek a magyar hamburgerek. Mindez azonban álom maradt a vártnál kevesebb vásárló miatt, pedig az árszínvonal hasonló volt a legnagyobb versenytársakéhoz.

Gusto Burger váci utca hamburger