Világgazdaság

Rákdiagnosztikai cégbe fektetett a PortfoLion

fejlesztés 160 millió forintot fektetett be a daganatos betegek molekuláris diagnosztikájával foglalkozó magyar KPS Diagnosztikai Zrt.-be az OTP-hez tartozó PortfoLion Zrt. A cég ezzel külföldön terjeszkedhet, és a kutatásra is jobb lehetőségük lesz.

A diagnosztikai eljárás célja megállapítani, melyik gén hibája okozta a daganatot. Ez az egyénre szabott terápia, mikor az orvos tudja, melyik gyógyszer a jó – mondta Schwab Richárd orvos igazgató. Így kikerülhetők az eredménytelen kezelések, ami az OEP-nek is költségkímélő. A vizsgálat 50– 500 ezer forintba kerül.

Ewald Nowotny Richter Gedeon Nyrt. Audi Hungaria Motor Kft. makroadatok IMF Vállalati jelentések forintárfolyam Oroszország Matolcsy György Csúcstalálkozók Elemzői vélemények A második Orbán-kormány energetika Axel Springer Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok Google Inc. mezőgazdaság RÁBA Nyrt. Élelmiszerpiac Deviza- és árupiac Fúzió és akvizíció Szakszervezet - Érdekképviselet Magyar Telekom Nyrt. Budapest Airport Európai Unió Facebook ingatlanpiac JPMorgan Adórendszer Magyarországon tömegközlekedés