Világgazdaság

Két kerékkel a válság ellen

Nem elégedett meg a Jász-Nagykun-Szolnok mellett másik három megyét is lefedő nagykereskedelmi részesedésével a szolnoki Csepel Kerékpár Kft., tavaly új, szervizzel egybeépített üzletet nyitott.

A még mindig töretlen népszerűségnek örvendő Csepel kerékpárokat forgalmazó szolnoki Csepel Kerékpár Kft. egyszemélyes vállalkozásként indult még 1993-ban. Az országúti kerékpárversenyzőként korábban öt magyar bajnoki címig jutó Molnár Péter által alapított vállalkozás ugyan még betéti társaság formában, de már akkor is kizárólag csak a Schwinn Csepel kerékpárok nagykereskedelmi forgalmazásával foglalkozott. Amint azt az ügyvezetőként a mai napig a cég élén álló Molnár Pétertől megtudtuk, az elmúlt húsz év során végig megmaradt a jó kapcsolat a gyártó és közöttük. Sőt az évek során a vállalkozás kinőtte magát, így az akkor még Csepelen található raktárbázist is bővítették, majd 2005-ben végleg átköltözött Szolnokra.

– Folyamatosan fejlődtünk, szerencsére egyre nagyobb forgalommal számolhattunk – beszélt az intenzív időszakról Molnár Péter. – Bővítettük az alkalmazottak számát, az új szolnoki raktárbázis pedig az elkerülhetetlen infrastrukturális átalakítások után a nagykereskedelmi forgalom lebonyolítására is alkalmassá vált. Néhány éve felismertük azonban, hogy érdemes lenne sokkal intenzívebben kiszolgálni Szolnokon a lakosság felől érkező igényeket is, így egy komoly, tízmillió forintos nagyságrendű pályázati pénzt is igénybe vevő telephely-beruházásba kezdtünk, itt nyitottuk meg később a szervizzel egybeépített üzlethelyiséget – sorolta a cég életének fontos mérföldköveit a vállalkozás vezetője, aki az elmúlt néhány év nehezebb körülményeire, a vásárlók elmaradozására sem tragédiaként tekint.

– Bízom abban, hogy a gazdasági válság lassan véget ér, és növekszik a fizetőképes kereslet – vetítette előre reményeit a jövőt illetően az ötszörös magyar bajnoki címmel büszkélkedhető cégtulajdonos. – A válságot inkább lehetőségként fogtuk fel, és igyekeztünk bővíteni szolgáltatásaink palettáját. A négy megyére kiterjedő nagykereskedői feladatok ellátása mellett továbbra is igyekszünk kielégíteni a kiskereskedelmi igényeket is, pont ezért nyitottunk tavaly áprilisban egy üzletet a megyeszékhelyen, ahol különböző szervizszolgáltatások mellett – egyedüliként a megyében – a Schwinn Csepel magyar kerékpárok márkaképviseletét is ellátjuk. Ebben a tekintetben az a tervem, hogy idén mintegy ötszáz kerékpárt el tudjunk adni – tette hozzá molnár Péter, aki a 2008 óta tartó csökkenés, illetve stagnálás végét várja a nagykereskedelmi tevékenységük tekintetében is. – Ami pedig a távoli jövőt illeti, el kell ismernem, hogy bizakodó vagyok. A kerékpáros kultúra, a mindennapi kerékpározás ugyan itt, vidéken még nem forrta ki magát, egyre többen választják ezt a közlekedési formát Szolnokon és amegye többi részén is. Tartom magam az elmúlt esztendőkben kialakult pozitív szemlélethez, és továbbra is fenntartom: ha a magyar emberek magyar biciklit akarnak venni, akkor meg kell nekik adni a lehetőséget.

NÉVJEGY

Név: Molnár Péter

Sportkarrierje: ötszörös magyar bajnok kerékpáros

Cége: Csepel Kerékpár Kft.

Pozíció: tulajdonos-ügyvezető

Született: Szentpétervár, 1970. 07. 15.

Család: nős, három gyermek édesapja

Hobbi: kerékpározás, futás

Sportkarrierje: ötszörös magyar bajnok kerékpáros

Cége: Csepel Kerékpár Kft.

Pozíció: tulajdonos-ügyvezető

Született: Szentpétervár, 1970. 07. 15.

Család: nős, három gyermek édesapja

Hobbi: kerékpározás, futás-->

Kovács László