Világgazdaság

Ronaldo évi 18 millió eurót fog keresni, egymillióval többet mint Messi

Cristiano Ronaldo 2018-ig meghosszabbította szerződését a Real Madridnál, tervei szerint a királyi klubnál fogja befejezni a pályafutását. A portugál játékos évente 18 millió eurót fog keresni, ami egy millióval több, mint a Barcelonában játszó nagy vetélytársa, Lionel Messi éves fizetése.

Cristiano Ronaldo 2018-ig meghosszabbította szerződését, mely 2015-ben járt volna le – közölte tegnap a Real Madrid. A Marca szerint éves keresete szezononként 17 millió euró lesz, ami állítólag évi 1 millióval több, mint amennyit a Barcelonánál játszó Lionel Messi keres. Jelenleg állítólag a 28 éves Ronaldo a legjobban fizetett játékos a spanyol labdarúgásban. A korábbi szerződésében a portugál klasszis 60 százalékban birtokolta az imázsához köthető jogokat, a klubé 40 százalék volt. A Marca szerint ezt az arányt növelték Ronaldo javára. A transfermarkt.de oldal szerint Messi jelenleg a világ legértékesebb játékosa 120 millió euróval, Cristiano Ronaldo árát 100 millióra taksálják.

Ronaldo 2009-ben került a Realhoz, 94 millió euróért vették meg a Manchester Unitedtől. Ez a jelenlegi átigazolási időszak végéig világcsúcsot jelentő transzfer volt, de megdőlt a csúcs, miután a Real Madrid 100 millió euróért megvette a Tottenham Hotspurtől Gareth Bale-t.

„Ronaldo még öt évig a klubnál marad, így örökké Madridista (azaz Real Madrid rajongó) lesz” – nyilatkozta Florentino Perez. A Real Madrid elnöke szerint a klub minden szurkolója azt akarta, hogy hosszabbítsák meg egyik kedvencük szerződését. Perez azt hangoztatta, hogy Ronaldo az a profi játékos, aki minden áldozatot meghoz a klubjáért. Az elnök szerint az eddigi 203 Realban játszott 204 gólja magáért beszél, Ronaldót a világ legjobbjának nevezte.

"Nagyon boldog vagyok, köszönettel tartozom a szurkolóknak, mivel miattuk vagyok ennél a klubnál" – mondta Ronaldo, aki nem nyilatkozott keresetéről. Azt mondta, hogy nem érdekli, hogy az első, vagy a harmadik legjobban kereső játékos a világon.

A portugál játékos 2018-ban 33 éves lesz. Reményei szerint a Realnál fejezné labdarúgó pályafutását, de ezt reméli Perez is. A nyáron felvetődött, hogy a Manchester United, a Paris Saint-Germain, a Manchester City és a Chelsea is megvenné őt. A vételárral kapcsolatban 100-125 millió euró körüli összegek repkedtek a sajtóban. A Nike állítólag beszállt volna a vételbe, hogy Ronaldo visszatérjen a Manchester Unitedhez. Az AS szerint a Real 150 millió euró körüli összegért fontolta volna meg Ronaldo eladását, kontraktusában a szokásos spanyol túlzásoknak megfelelően egymilliárd euró volt rögzítve. Az átigazolásokkal kapcsolatban a Marca szerint Ronaldo most azt mondta: „Manchester a múlt, jelenleg Madridban van az otthonom”.

Ronaldo pedig az előző szezon elején annak adott hangot, hogy nem boldog a klubnál. E mögött azt állt állítólag, hogy szerinte nem becsülték még eléggé a Realnál. Kevesellte a fizetését is, mivel a világ legjobb játékosaként csak 10. körüli legnagyobb jövedelemmel rendelkezett.  A Real korábban évi 10 millió eurós keresetét 15 millióra növelte volna. Ezt az összeget azért is kevesellte akkor, mivel a változó spanyol adótörvény szerint a 300 ezer euró feletti éves jövedelmeket a korábbi 24 százalékos adókulcs helyett 52 százalékkal terhelték volna meg. 

Manchester City Lionel Messi Tottenham Hotspur Chelsea Gareth Bale spanyol szerződés Florentino Perez Cristiano Ronaldo portugál Barcelona Paris Saint-Germain hosszabbítás Real Madrid Manchester United