Világgazdaság

A McDonald's új frontot nyitott az oroszok ellen

A McDonald''s nyolc pert indított az orosz Nyugdijalap ellen. Az orosz hatóság nem volt hajlandó elfogadni a dokumentumokat, amelyeket az amerikai gyorsétkeztetési lánc nyújtott be a dolgozóiról, így 2013 óta nem nőhetnek a McDonald''s oroszországi munkavállalóinak nyugdíjbefizetései. A hírt az Izvesztyija című orosz lap jelentette.

A dokumentumokat a múlt év harmadik negyedéve óta nem fogadják el, ami "a McDonald''s munkavállalói jogainak közvetlen megsértését jelenti" - idézte az Izvesztyija a McDonald''s oroszorszgi leányvállalatának pr-igazgatóját, Szvetlana Poljakovát. Poljakova szerint az amerikai cég a dokumentumokat minden előírás betartásával terjeszti be a Nyugdíjalapnak.

Ám az orosz Nyugdíjalap képviselője kifejtette, hogy a felelősség emiatt a  céget terheli, mert a benyújtott dokumentumok többségénél hibákat észleltek, beleértve az alkalmazottak neveit és a a részükre befizetett összegeket is. A Nyugdíjalap már 2013-ban többször felhivta a McDonald''s menedzsereinek a figyelmét a hibák kijavítására és új okmányok benyújtására, ám az amerikai cég nem teljesitette a kéréseket - állítják.

A RIA Novosztyi ismertette a Superjobs Research Center felmérését, amely szerint a válaszadó oroszok 62 százaléka támogatná az Oroszországban megnyitott McDonald''s éttermek bezárását.

Magyar Nemzeti Bank (MNB) Nemzetközi konfliktusok infrastruktúra-fejlesztés Falus Ferenc K&H Bank Zrt. Domokos László nyugdíjMc Donald's Forrong az arab világ makroadatok sport Tőzsdei elemzések Suzuki Orbán Viktor Oroszország Matolcsy György Apple Elemzői vélemények McDonald's Hitelek: lakás katasztrófák energetika autó BKK A KSH jelenti repülés Parragh László makromutatók mezőgazdaság fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac A munka világa Varga Mihály Európai Unió Vaskerék A harmadik Orbán-kormány Fővárosi ügyek önkormányzati választások Egyesült Államok ingatlanpiac MÁV Egészségügy - Gyógyítás