Világgazdaság

Áder János beszédet mond az ENSZ Közgyűlésen és a klímacsúcson is

Az Egyesült Államokba látogat Áder János államfő, aki részt vesz az ENSZ által szervezett klíma-csúcskonferencián és a világszervezet közgyűlésének 69. ülésszakán - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Sajtóigazgatósága.

Tájékoztatásuk szerint Áder János kedden szólal fel az ENSZ klímacsúcsán. Aznap este találkozik Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral, majd részt vesz azon a fogadáson, amelyet Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke ad.

Szerdán a köztársasági elnök jelen lesz New Yorkban az ENSZ Közgyűlés megnyitásán, majd találkozik Cahjagín Elbegdordzs mongol és Bujar Nishani albán államfővel. Aznap Áder János részt vesz a Közép-európai fórum a digitális gazdaságért című rendezvényen is, amelyet a Google szervez - közölte a KEH Sajtóigazgatósága.

A köztársasági elnök csütörtökön mond beszédet az ENSZ Közgyűlés ülésén. Az ENSZ Közgyűlés után a köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita találkozik a New York-i és környékbeli magyar szervezetek képviselőivel - tudatta a sajtóigazgatóság.

államfő Köztársasági Elnöki Hivatal Sajtóigazgatósága Bujar Nishani KEH ENSZ-főtitkár elnök Klímacsúcs ENSZ Herczegh Anita köztársasági elnök Cahjagín Elbegdordzs New York Egyesült Államok ENSZ közgyűlés Ban Ki Mun Barack Obama mongol államfő albán államfő