Világgazdaság

Visszavonta 2015-ös költségvetési tervét az ukrán kormány

A múlt héten felállt új ukrán kormány benyújtotta parlamenti vitára a jövő évi költségvetési tervét, amit szinte azonnal vissza is vont - olvasható az ukrán parlament honlapján.

A kormány a költségvetési terv visszavonását azzal indokolta, hogy azt át kell dolgozni, figyelembe véve a kormánykoalíció valamennyi tagjának a véleményét. Ukrajnában többpárti kormány alakult október elején.

A Reuters által megkérdezett elemzők szerint jövőre az ukrán gazdaság zsugorodása 1,8 százalékra mérséklődik az idei 7,1 százalék esésről. A visszavont költségvetési terv 4,5 százalékos jövő évi GDP-zsugorodással számolt 2015-re. Az ipari termelés kapcsán az elemzők 3,6 százalék csökkenést várnak jövőre az idei 11,3 százalék zuhanás után.

Az ukrán statisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint októberben 16,3 százalékkal zuhant az ipari termelés éves szinten a szeptemberi 16,6 százalék és az augusztusi 21,4 százalék csökkenés után.

2015Nyugdíjkérdés Magyarországon Ukrajna Orbán Viktor energetika Útdíj Téli ülésszak költségvetés Adórendszer Magyarországon