BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább javult a beszerzésimenedzser-index

A beszerzésimenedzser-index 0,6 százalékponttal javult februárban és a januári 54,3-ról 54,9 pontra emelkedett - jelentette hétfőn a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Az idei érték magasabb a korábbi februárok 51,9 százalékos hosszú távú átlagánál és az elmúlt három év 52,5 pontos középértékénél is.

Az index javulása azt jelzi, hogy a megkérdezettek nagyobb hányada az előző havinál kedvezőbb folyamatokról számolt be a múlt hónapban.

A részindexek között a foglalkoztatottság mutatója valamelyest csökkent ugyan az előző hónaphoz hasonlítva, de így is a legmagasabb februári értéket érte el 1995 óta.

A termelési mennyiség indexe emelkedett a januárihoz képest, második hónapja jelez növekedést és átlag felettinek számít, miután az elmúlt 19 évben csak ötször volt magasabb, mint az idén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.