Világgazdaság

Münchenben a Magyarországról indult menedékkérőket szállító vonat

A müncheni főpályaudvarra érkezett hétfő este egy Magyarországról indult menedékkérőket szállító vonat - jelentette a BR bajor közszolgálati médiatársaság. A beszámoló szerint egyelőre nem ismert, hogy hányan utaztak a Budapest-München útvonalon közlekedő Railjet 64-es járattal.

A vonatot megállították a bajor osztrák határnál fekvő Rosenheimnél, ahol a német szövetségi rendőrség ellenőrzést tartott.

A szövetségi rendőrség egy szóvivője a BR-nek azt mondta, hogy a munkatársak túlterheltsége miatt csak félig vizsgálták át a vonatot.

Ennek során 190, engedély nélkül utazó embert szállítottak le, hogy regisztrálják, majd még hétfő este, vagy kedden a müncheni tartományi központi befogadóállomásra szállítsák őket.

Autók kutatás tech Erste Bank Hungary Nyugdíjkérdés Magyarországon Tőzsdei elemzések szerencsejáték Orbán Viktor autóipar Apple Elemzői vélemények Hitelek: lakás oktatás energetika autó A KSH jelenti Részvénypiacok Google Inc. fogyasztási cikkek A munka világa Deviza- és árupiac Samsung Vaskerék biztosítás ingatlanpiac Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek