Világgazdaság

Erre figyel ma a piac

Érkezik a novemberi inflációs adat. A szeptemberi negatív és az októberi 0,1 százalékos fogyasztói árindex után felgyorsulhatott a drágulás üteme, noha valószínű, hogy az a jegybanki előrejelzés alatt lesz.

Az eurózóna felülvizsgált harmadik negyedéves GDP-becslését teszi közzé az Eurostat. Az előzetes adat negyedéves szinten 0,3, míg éves bázison 1,6 százalékos gazdasági növekedésről számolt be.

Japánból is felülvizsgált -adatok érkeznek a harmadik negyedévre vonatkozóan. A várakozások szerint az előzetes 0,8 százalékos éves zsugorodás helyett az új becslés 0,1 százalékos bővülést mutat majd.

Befektetői és elemzői konferenciát tart a lakberendezési cikkeket forgalmazó Home Depot Atlantában, és ennek keretében ismerteti legújabb hároméves pénzügyi célkitűzéseit az amerikai társaság.

A Goldman Sachs New Yorkba szervezett pénzügyi konferenciát, amelyen felszólal a Wells Fargo vezérigazgatója, a JP Morgan pénzügyi igazgatója, valamint a Deutsche Bank vezérigazgató-helyettese.

IKEA Donald Trump Simicska Lajos tech sport Lázár János Orbán Viktor Oroszország Elemzői vélemények Vlagyimir Putyin Kövér László brókerbotrány Auchan Magyarország Kft. menekültek Európai Unió Volkswagen Csoport ingatlanpiac