Világgazdaság

Százmilliókat tüntettek el a kis pártok

Összesen 630 millió forint végleg eltűnt a jogtalanul felhasznált kampánytámogatásból, a kétmilliárd forintos választási bírságoknak pedig alig két százalékát sikerült behajtani.

Összesen 630 millió forint végleg eltűnt a jogtalanul felhasznált kampánytámogatásból, míg a kétmilliárd forintra rúgó választási bírságoknak alig két százalékát sikerült eddig behajtani. Ez a mérlege a ­2014-es országgyűlési választáson szinte akadálytalanul induló bizniszpártok tevékenységének - írja a Népszabadság.

A kincstár közlése szerint a egyéni jelöltektől 27 millió forintot tudott behajtani. A parlamentbe bejutott LMP-re is kiróttak egymllió forint bírságot az elszámolás hibái miatt, de ők önként, pontosan befizették azt.

Jelenleg 230 egykori képviselőjelölttől követelnek 249,8 millió forintot. Emellett az Összefogás Párt 57, a Seres Mária Szövetségesei 56, az Új Magyarország Párt 47, az Együtt 2014 Párt 36, a Független Kisgazda-, Földmunkás és ­Polgári Párt 45, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség 61, a Zöldek Pártja 43, az Új Dimenzió Párt 33,9 millió forinttal és kamataival tartozik.

párt kampány