Megválasztották Európa legjobb séfjét: a Madridban megrendezett 16. nemzetközi gasztronómiai kongresszuson a két Michelin-csillagos osztrák Sebastian Frank nyerte el a címet. A távirati iroda beszámolója szerint José Carlos Capel szakács-étteremkritikus méltatta a séf eredményeit a díjkiosztón: „Sebastian Frank az árral szemben halad. Egyszerű, de rendkívül kreatív hagyományos konyhát vezet, amelyhez szüleitől és nagyszüleitől merítette az ihletet.” Frank egy kis éttermet vezet Berlinben.
A gasztronómiai találkozón a világ legjobb szakácsai gyűlnek össze. A 68 országból érkezett mintegy ezer szakértő és szakács a legfrissebb trendeket, recepteket és főzési technikákat mutatja be. A rendezvényen részt vesznek a spanyol sztárszakácsok.
Frank, aki a találkozón sós tésztában sült zellert, zsírban sült gombát, borjúhabot és húsleveskoktélt kínált, kifejtette, miért csatlakozna az ázsiai fúziós fősodorhoz, mikor arról fogalma sincs, azzal viszont tökéletesen tisztában van, hogy szülei, nagyszülei, a hazájában élő emberek hogyan főznek. „Ugyanazokat az ízeket használom, amelyek gyermekkoromban inspiráltak. Ez a hagyományos konyha különleges ízekkel” – mondta. Az Alsó-Ausztriában született, 36 éves szakács ma Németország egyik sztárséfje, 2016-ban berlini étterme, az Ödön von Horváth osztrák-magyar íróról elnevezett Horváth elnyerte a második Michelin-csillagot. Első csillagát 2011-ben kapta. 2017-ben elnyerte a berlini mesterszakács címet is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.