Agrár

Hatvankilenc milliárd forintos támogatás állattartásra

Nagy István szerint a magyar agrárium csakis a beruházásokon keresztül, a legmodernebb technológiák alkalmazásával lehet hosszú távon is versenyképes.

Eddig 142 pályázó összesen 69 milliárd forint értékű támogatási igényét bírálták el pozitívan a Vidékfejlesztési program állattartó telepek fejlesztésére kiírt pályázata keretében

– közölte Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalán megjelent videoüzenetben, amely az egyik nyertes, a füzesabonyi K64 Farm Mezőgazdasági Termelő Szolgáltató Kereskedelmi Kft. telepén készült.

https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/videos/1137493243361194

Kiemelte:

a magyar agrárium csakis a beruházásokon keresztül, a legmodernebb technológiák alkalmazásával lehet hosszú távon is versenyképes.

Nagy István tájékoztatása szerint a füzesabonyi cég 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesül, erről az okiratot a miniszter a helyszínen adta át.

A vállalkozás összesen 4 milliárd forintból alakít ki több mint 12 ezer sertés számára hizlaldát. Az állatok takarmányozását kombinált önetetőkkel oldják meg. A létesítményekben a meleget termálfűtés biztosítja majd – ismertette a tárcavezető.

Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A következő időszakban a kormány történelmi mértékű fejlesztési programmal erősíti a magyar mezőgazdaságot és az élelmiszeripart – vetítette előre Nagy István. Idén már 950 milliárd forint felhasználásáról döntöttek – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes figyelni a pályázatokat, mert a kiírások egymást követik; a kisebb állattartó telepek megújulására a pályázat 30 milliárd forintos keretösszeggel már áprilisban megjelenik.

támogatás Nagy István Agrárminisztérium állattartás
Kapcsolódó cikkek