Agrár

Eladó a 150 éves pezsgőgyár

A Littke-pezsgőgyárat a tradicionális francia pezsgő készítése tette naggyá és emelte Európa élvonalába.

A Pécs szívében található Littke Palace története és hagyományai közel 150 évvel ezelőttre nyúlnak vissza.

A 2,1 milliárd forintos vételárért nem csak egy pezsgőgyárat és 2 kilométer hosszúságú pincét, hanem egy modern rendezvényközpontot is kap az új tulajdonos, és nem utolsósorban Magyarország egyik leghíresebb és legrégebbi pezsgőkészítő család hagyományát is tovább viheti – hívta fel a figyelmet a megveszlak.hu

A komplexumhoz tartozik egy 2017-ben épített, 600 négyzetméter alapterületű és öt méter belmagasságú konferenciaterem, ami 300 fő befogadására is alkalmas.

Fotó: Littke Palace

A 40 fő befogadására képes a 170 négyzetméter nagyságú borkóstoló teremben az elegancia és a kényelem összhatása mutatkozik, amely a látogatóközpont pincéjét tükrözi.

Az itteni Magyarországon az egyik leghosszabb egybefüggő pincerendszer, amelyben télen-nyáron 14 Celsius-fok a levegő hőmérséklete.

A pezsgőgyár története onnan indult, hogy a dinasztiaalapító Littke Lőrincnek (1809–1879) Taitl Johannával kötött házasságából négy fia és egy leánya született. A Littke-pezsgő kulcsembere Lőrinc két fia, Littke János és József volt, de a pezsgőkészítés alapötlete feltételezhetően a családfő nevéhez fűződik, aki Champagne-ba küldte Józsefet, hogy elsajátítsa a nagy hírű francia pezsgőgyártás alapjait.

A Littke-pezsgőgyárat a tradicionális francia pezsgő készítése tette naggyá és emelte Európa élvonalába.

 

pezsgőgyár Littke bor pince pezsgő szőlő Pécs pincészet
Kapcsolódó cikkek