BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változás az agrárkamara vezetőségében

Legutóbbi országos küldöttgyűlésén két új tisztségviselőt is választott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Szólláth Tibor lemondása után környezeti fenntarthatóságért és innovációért felelős új országos alelnököt választottak, illetve új elnöke lett a kertészeti és beszállítóipari országos osztálynak.

Balázs Viktort választotta környezeti fenntarthatóságért és innovációért felelős új országos alelnökévé a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) küldöttgyűlése. A tisztújításra azért volt szükség, mert a 2022-ben létrehozott posztról lemondott az azt addig betöltő Szólláth Tibor. Új elnöke van a NAK országos kertészeti és beszállítói osztályának is, ezt a posztot Mártonffy Béla helyett ezentúl Csizmadi Imre tölti be. A NAK közleménye szerint mindkét új tisztségviselő gazdálkodó, a Magosz Fiatal Gazda Tagozat aktív tagja.

Balázs  Viktor, az agrárkamara új alelnöke / Fotó: NAK

Balázs Viktor a Szent István Egyetemen szerzett környezetgazdálkodási agrármérnöki alapdiplomát, ökológiai gazdálkodás szakirányon. Mesterképzését szintén Gödöllőn végezte mint növényorvos, majd Keszthelyen tett precíziós szakmérnöki vizsgát. A MATE Növénytudományi Intézetének végzős doktorandusza.

Családi gazdaságukban klasszikus szántóföldi termesztéssel foglalkoznak, azonban hosszú ideig diverzifikálták portfóliójukat bioédesburgonya-termesztéssel és palánta-előállítással is. Emellett a Bio-Nat Kft. ügyvezető igazgatója, fő profiljuk talajbaktériumok fejlesztése, gyártása és forgalmazása. A NAK-nál mintegy ötéves vezető szántóföldi szakértői tapasztalata van, valamint a Kiskultúrás Engedélyezési Munkacsoport vezetése is a nevéhez fűződik.

Csizmadi Imre családja generációk óta foglalkozik kertészettel, Bugyi térségében. Felsőfokú tanulmányait a Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán, gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnökként kezdte. Másfél évet töltött Hollandiában, a Dronteni Egyetem kertészet és szántóföldi gazdálkodás szakán, majd itthon egyedülálló felületen belevágtak a bazsarózsa-termesztésbe, ami mára fontos exporttermékükké vált. 

Csizmadi Imre, a NAK országos kertészeti és beszállítói osztályának új elnöke / Fotó:  NAK

A kezdetben 20 hektáros családi kertészetük tíz év alatt 250 hektárosra gyarapodott; országosan is a legnagyobb felületen termelnek zellert, céklát, bazsarózsát, továbbá jelentős felületen burgonyát és vöröshagymát.

MFB ESG
 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.