Az Alan Mann Racing a Ford GT40 Mk I-esekből épített könnyű prototípusokkal versenyzett, és noha az autók nem értek el kiemelkedő sikereket, az itt szerzett tapasztalatokat felhasználva épültek az Mk II-es gyári versenyautók, amelyek aztán 1966-ban megnyerték a Le Mans-i 24 órás versenyt. Ezekre a manapság elfeledett autókra emlékeznek meg a most bejelentett Ford GT Alan Mann Heritage Editionnel.

Az eredeti versenyautókon használt egyedi vörös árnyalatra fényezik a karosszériát, amelyet arany és fehér grafikával, valamint 16-os rajtszámmal egészítenek ki.

Lakkozzák a karbonelemeket, így mindenhol látható a különleges műanyag egyedi mintája, a légterelőkön és a felniken is, a Brembo féknyergeket pirosra festik. Az utastérben a látható karbon mellett fekete Alcantara kárpitot használnak, a díszvarrást piros és arany cérnával készítik el, és néhány helyen arany színt is lehet látni. A Ford GT Alan Mann Heritage Edition a sorban már a hetedik limitált széria, azt azonban nem árulták el, hogy hány példányban készül.