Az olasz Istituto Europeo di Design formatervező iskola 28 végzősének vizsgamunkáját az Alpine márkával együttműködésben készítették el, egészen pontosan azt a feladatot szabta meg az autógyártó, hogy a következő évtized közepén piacképes szupersportautót tervezzenek a diákok. 

Mindenki elkészítette a saját vázlatait, majd az autógyár tervezői kiválasztották az általuk legjobbnak ítélt két tervet, amelyek összegyúrásával elkészült a végeredmény. 

Az Alpine A4810-es – a szám az Alpok legmagasabb csúcsa, a Mont Blanc magassága – egy kétszemélyes autó, amelynél a környezetterhelést is igyekeztek minimalizálni. 

Fotó: Shutterstock

A hossza 5091, a szélessége 2010, a magassága 1055 milliméter, és ehhez 2717 milliméteres tengelytáv tartozik. 

Természetesen villanymotorok hajtják, de azok számát, elhelyezését és teljesítményét nem közölték, hiszen a diákok a formára koncentráltak. 

Arra azért odafigyeltek, hogy az energiaellátást biztosító tüzelőanyagcellának és a hidrogéntartályoknak legyen helyük az ülések mögött. Az Alpine A4810 Project by IED egyelőre csak virtuálisan létezik, de a megvalósított ötleteket – és talán az azért felelős diákokat is – átveszi majd a francia márka.