Hatvan évvel ezelőtt készült el a legelső James Bond-film, és ennek a kerek évfordulónak a tiszteletére a Land Rover egy ralispecifikációjú, különleges kivitelű Defender 90 versenyautóval vett részt 

a 2022-es Bowler Defender Challenge március 26-i észak-walesi futamán. Az autót a háromszoros brit ralibajnok, Mark Higgins, a Bond-filmek autós kaszkadőre vezette, Claire Williams navigátorral az oldalán. A versenyspecifikációjú Bond Defender alapja a jelenleg gyártott és forgalmazott Defender 90 P300 Ingenium benzinmotorral szerelt változata. 

A Defender 90 a klasszikus James Bond-stílus szerint fekete-arany színvilágban pompázik

A modell egy sor biztonsági célú átalakításon esett át: teljes bukókeretet kapott, a motor és sebességváltó hűtését megerősítették, továbbá sportkipufogót és új hátsó légterelőt szereltek rá. 

A további módosítások között említést érdemelnek a vegyes használatú abroncsokkal szerelt 18 colos, megerősített Bowler keréktárcsák, a módosított segédvázkereteken nyugvó, egyedi fejlesztésű felfüggesztés, az új rugók, valamint a szerkezeti szilárdságot növelő egyedi rugótornyok.