Az újonnan forgalomba helyezett motorkerékpárok – ebben benne vannak a külföldről használtan behozott járművek is – száma Magyarországon tavalyhoz képest 40, 2021-hez képest pedig 66 százalékkal nőtt a Datahouse adatai szerint, és ezt a Használtautó.hu számai is alátámasztják.

EgerTúra az elhunyt motorosok emlékére
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Szeder Attila, a portál szakértője elmondta, hogy míg az év elején 74,5 napig tartott az oldalon eladni egy motort, addig szeptemberben ez már csak 42 napot vett igénybe, noha a hirdetések száma is másfélszeresére nőtt időközben. A járművek gyorsabb forgását ugyanakkor segíthette, hogy januárhoz képest az átlagár 10 százalékot csökkent és most 1,7 millió forint. Azonban 2021-hez képest még így is 37 százalékot nőttek az oldalon kapható motorok árai átlagosan.

A portál adatai szerint egyre többen keresnek elektromos motort (2021-hez képest mintegy triplázódott az érdeklődés), míg a legnépszerűbb márkák sorát a Honda vezeti, amit a Yamaha, a Suzuki, a BMW és a Kawasaki követ. A legnépszerűbb modellek idén szeptemberig pedig a következő módon alakultak:

1. BMW R 1200 GS

2. Honda CB 600 F (Hornet)

3. Suzuki DL 650

4. BMW R 1250 GS

5. Vespa GTS