Három új modellt mutatott be a kínai BYD a Fangchengbao prémiummárkájához kapcsolódva, mivel az elektromos autógyártó igyekszik a felső kategóriát is meghódítani.

2023 Guangzhou International Automobile Exhibition in ChinaGUANGZHOU,CHINA - NOVEMBER 24: A BYD Fangchengbao Bao 5 is on display during the 2023 Guangzhou International Automobile Exhibition at China Import and Export Fair Complex on November 24, 2023 in Guangzhou, Guangdong province of China. Stringer / Anadolu (Photo by STRINGER / ANADOLU / Anadolu via AFP)
A BYD prémiummárkájának, a Fangchenbaónak az első típusa, a Bao 5 / Fotó: AFP

 

Terepjárók és egy sportautó

A bemutatott autók közül kettő egyelőre csak konceptautó, ezek a Super 3 terepjáró és a Super 9 sportautó, ugyanakkor lehullt a lepel a Bao 8 városi terepjáróról is a kedd esti bemutatón. Az autókat a jövő héten kezdődő pekingi autókiállításon is meg lehet majd tekinteni – írja a Reuters.

A Fangchenbao márkanév alatt forgalmazott autók többsége plug-in hibrid lesz, kifejezetten terepre fejlesztették ki őket. Hogy az kínai autógyártó mennyire lesz sikeres a Toyota, a Land Cruiser, a Stellantis által birtokolt Jeep és a Tata Motors tulajdonában lévő Jaguar Land Cruiser uralta szegmensben, az még kérdéses.

A bemutatón a BYD kiemelte a Super 9 sportautó dizájnját is, amely a korábban az Alfa Romeót, az Audit és a Lamborghinit is megjárt főtervező. Wolfgang Josef Egger vezetésével készült.

A Fangchengbao márkát a tavalyi év végén indította útjára a BYD, mint három felső kategóriás márkája egyikét. 

A másik kettő ilyen márka a Denza és a Yangwang. Az utóbbi márkanév alatt egy hibrid SUV-t is piacra dobott, ami több mint 1 millió jüanba (50 millió forint) kerül. A kínai autógyártó azt is elárulta, hogy már közel 20 ezret értékesített a márka első darabjából, a Bao 5-ből, amely november óta kapható, és 290 ezer jüanba (14 millió forint) kerül.